top of page
< Back

Şile'de başpehlivan Ali Gürbüz

Şile Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri', pehlivanların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Son güreşte Ali Gürbüz rakibini yenerek başpehlivan oldu. Şile Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Geleneksel Şile Yağlı Güreşler turnuvasında konuşan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, "atasporumuzu canlı tutabilmek için 14. kez düzenlediğimiz bu etkinliği, gelecek yıldan itibaren 'altın kemerli' hale getireceğiz. Üç defa üst üstü başpehlivan olan güreşçiye altın kemer vereceğiz" dedi. Müsabakalara, Türkiye Güreş Federasyonu'nda kayıtlı çok sayıda sporcu katıldı . Bursa Belediyesi Mehteran takımı ve sporcuların kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, yine mehteran takımının çaldığı marşlarla devam etti. Marşların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.
Etkinliğe Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, 14. Şile Yağlı Güreşleri Güreş Ağası Seyfi Şahin, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda güreşsever katıldı.

14 farklı boyda güçlerini ve tekniklerini sergileyen güreşçilerin yanı sıra baş pehlivanların da er meydanına çıktığı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, 14. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’nin şimdiye kadar başarıyla sürdüğünü ve çok ilgi gördüğünü belirterek şöyle dedi: ""atasporumuzu canlı tutabilmek, gelecek kuşaklara aktarabilmek için 14. kez düzenlediğimiz bu etkinliği, önümüzdeki yıldan itibaren 'altın kemerli' hale getireceğiz. Üç defa üst üstü başpehlivan olan güreşçiye altın kemer vereceğiz."

Milletvekili Osman Boyraz da konuşmasında "dağın eteğinde bulunanlar dağda yapılanı farketmezler diye bir atasözümüz vardır, bundan yola çıkarak İstanbul'un bu turizm merkezinde yapılanları görmemiz, sevmemiz gerekiyor. Şile'yi koruyalım, atasporunu yaşatmak hepimizen düşen görevdir" ifadelerini kullandı.

Kırkpınar Güreşleri'nin de cazgırı olan Emin Ger'in yönetiminde küçük orta başaltı güreşleriyle başlayan ve Ali Gürbüz, Recep Kara, İsmail Koç, Fatih Atlı, Serhat Gökmen gibi sporcuların başpehlivanlık için güreş tuttuğu etkinlikte Ali Gürbüz başpehlivan oldu. Güreş turnuvasında dereceye giren sporcular madalya, kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin BAHÇEKAPILI

Şile'de başpehlivan Ali Gürbüz

Şile Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri', pehlivanların kıyasıya mücadelesine sahne oldu.

bottom of page