top of page
< Back

Bakın geçen yıl 26 Ocak'ın gündeminde neler vardı!

Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 25 Haber 26 Ocak 2022 Çarşamba 1
Kar bitti, siyasi kavgası kaldı: Hangi yolu kim ne kadar temizledi?
İstanbul’da aslında “mevsim normallerinde” yağan ve yağacağı da günler önceden belli olan kar, megakenti birkaç saat içinde felç etti; bu felç hali 24 saatte çözülemedi. İstanbul’un ana yolları, E5, TEM ve Kuzey Marmara Otoyolu, kar yağışı sırasında farklı sürelerle kapalı kaldı. Türk ekonomisinin kalbi niteliğindeki şehir 24 saatten uzun süre dünyanın geri kalanıyla kara ve havayolu bağlantısını kaybetti. Yaşanan bu başarısızlık, kentin yöneticilerini birbirine düşürdü, kentin yönetimindeki bölünmüşlüğü de gözler önüne serdi. Kentin ana karayollarından sadece E5 belediyenin sorumluluk alanında sayılıyor. Bu yolda ciddi trafik kilitlenmesi yaşandı ama en önce yeniden devreye giren yol da E5 oldu. Buna karşılık Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki TEM otoyolunda ve işletmeci şirketin sorumluluğunda olan Kuzey Marmara Otoyolunda insanlar önce araçlarında mahsur kaldı ; sonra araçlarını yol üzerinde terk edip yakınlardaki AVM vs binalara sığındı, bir kısmını valilik misafirhanelere gönderdi. TEM kapandıktan 21 saat sonra, Kuzey Marmara ise 23 saat sonra ancak ulaşıma açılabildi. Dün akşam saatlerinin büyük sorunu yılda terk edilmiş olan araçların kaldırılmasıydı. Benzer bir rezalet İstanbul Havaalanında yaşandı. Havaalanı karla mücadelede yetersiz kalınca, körükten ayrılıp piste yönelen bazı uçaklar bile kara saplandı, bu uçakların içindeki yolcuları terminale geri getirmek 8-9 saat sürebildi. Havaalanının tamamen kapanması, Avrupa’nın bu en meşgul terminalinde binlerce transit yolcunun takılması anlamına geldi. Yolcular terminal binasından çıkarılmadı, bunun üzerine “Otel isteriz” sloganları atıldı , terminalde gerginliğin büyümesi üzerine havaalanındaki polisler terminaldeki öfkeli yabancı yolcuların etrafında çember oluşturdu. Binlerce insan terminalde dağıtılan kartonların veya plastik konveyör bantların üzerinde uyudu. İstanbul Havaalanı ancak dün akşam saatlerinde uçuşlara açılabildi. Bütün bunlar olurken kentin yöneticilerinin “ Ben işimi yaptım, sen yapmadın ” diye kavga etmesi de dikkat çekti. Kavga sadece siyasilerle de sınırlı değildi; medya organları da kendi meşreplerine ve siyasi tercihlerine göre kentin bazı yöneticilerini savundu, bazılarını eleştirdi .
2
Komşuda yolda mahsur kalana 2 bin Euro tazminat
Yunanistan da kar yağışı ile mücadele ediyor. Atina’yı diğer kentlerle bağlayan anayol olan Attiki Odos’da trafik durdu. 3 bin araç, özel bir şirket tarafından işletilen paralı yola mahsur kaldı. Devreye ordu girdi ve askerler sabaha kadar otoyolda kurtarma çalışması yürüttü. Bazı araçlar 22 saat sonunda kurtarılabildi . Kriz üzerine Başbakan Kiryakos Miçotakis, işletmeci şirketin mağdur olan her araç için 2 bin Euro tazminat ödemesi talimatını verdi. Şirket yetkilileri ödemeyi kabul etti. Otoyolu işleten şirketin CEO’su Bill M. Halkias istifa etti.
3
İmamoğlu kaos akşamında balıkçıya gitti, iktidar ve gazeteleri topa tuttu
Sosyal medyada dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kar fırtınasının en etkili yaşandığı gün olan 24 Ocak’ta Sarıyer’deki ünlü Balıkçı Kahraman’a gittiği konuşuldu. Burada İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir saat yemek yedi, daha sonra AKOM’a geçti. Fotoğraf dün sosyal medyada paylaşıldı, ortalık karıştı. İmamoğlu’ndan uzun süre açıklama gelmedi. CHP milletvekilleri, sanatçıları, gazeteciler fotoğrafların eski olduğunu savundu. Mustafa Varank’tan Betül Sayan Kaya’ya kadar pek çok Ak Partili bakan ve milletvekili ile iktidar yanlısı basın ise İmamoğlu’nu yerden yere vurdu. İmamoğlu tartışmanın büyümesi üzerine açıklama yaptı. “3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu. Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir” dedi. Bu açıklamadan sonra fotoğrafın eski olduğunu öne süren pek çok isim paylaşımını sildi. CHP’li Mehmet Bekaroğlu özür diledi.
4
Anne, 18 yaşındaki kızını yasak aşkını kocasına söylemesin diye öldürmüş
Ankara’da geçen günlerde çok sarsıcı bir cinayet işlendi. 18 yaşındaki Esmanur Çakmak, evde kendini asmış olarak bulundu. Önce intihar diye düşünüldü ama polis şüphelenip sorguya başlayınca Esmanur’u 37 yaşındaki annesi Hamide Çakmak’ın boğarak öldürdüğü, sonra da olaya intihar sürü vermek için kızını iple astığı ortaya çıktı. Polisteki ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla öz kızını öldürüp sonra da soğukkanlı biçimde bu cinayeti ört bas etmeye kalkışan annenin cinayet sebebi, bir süredir yaşadığı bir evlilik dışı ilişkinin kızı tarafından öğrenilmesi. Kadın, bu ilişkiyi kocasına söylemesin diye kızını öldürmüş .
5
Elektrik kesildi, fabrikalar durdu, 30 bin işçi evlerine gönderildi
Enerji tüketimi 1600 kilovat saati geçen firmalar için uygulanan kısıtlamaya Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 185 firmanın tamamı katıldı. Özellikle tekstil firmalarının yoğunlukta olduğu bölgede üretim üç günlüğüne durdu. Kentte organize sanayi bölgeleri dışında kalan 10 büyük sanayi kuruluşu da aynı süre içinde üretimine ara verecek. Denizli’de mermer sektöründe yaklaşık 1500 işçi mesaiye ara verirken 185 firmada çalışan 30 bin işçi de üç gün süreyle eve gönderildi.

6
TÜSİAD Baş Ekonomisti Altınsaç: Politika faizi devreden çıktıysa enflasyonla nasıl mücadele edilecek?
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin hafta sonu İstanbul’da ekonomistlerle yaptığı toplantıda sarf ettiği, “Biz Merkez Bankası politika faizini devreden çıkardık, artık o oranın hiçbir önemi kalmadı” sözleri tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye Sanayici ve İşinsanları derneği TÜSİAD’ın Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, bu konuda bir makale yazarak , “Eğer politika faizi devreden çıktıysa enflasyonla mücadele edecek aracımız da kalmadı demektir” dedi. Altınsaç yazısında, “Para politikasını düzeltmeden enflasyonla mücadele edemeyiz. Sadece kuru kontrol ederek enflasyonu da düşürmemiz zor. Hatırlarsak son bir yıldır enflasyon yüzde 17’den dönüyordu, sonra yüzde 20’den dönecek derken olduk yüzde 36. Şimdi de yüzde 50’yi görmeyiz diyoruz. Demeyelim. Hele ki politika faizini de önemsizleştiriyorsak. İki cümleye sığdırırsak; ekonomide bazı şeyleri bir süreliğine yapmak mümkündür ama uzun süre yapamazsınız. Tıpkı dönem dönem yüksek büyümeler kaydettiğimiz halde, uzun vadede refah kaybımızı ne denli fakirleştiğimizi görmemiz gibi” diyor.
7
Bilişim Vadisi’nde oyun geliştirme kampına müthiş ilgi
İstanbul’un burnunun dibinde, hemen Osmangazi Köprüsü’nün Gebze ayağının yakınındaki Bilişim Vadisi, bilgisayar oyunu geliştirmek isteyenler için bir büyük kamp düzenledi. Halen devam eden ve 29 Ocak’a kadar sürecek kampa 32 ilden 30 takımda toplam 165 kişi fiziken katıldı, ayrıca 900’den fazla kişi de online bağlantıyla kampta. Üretilen oyunlar 29 Ocak günü, potansiyel yatırımcı ve destekçilerin beğenisine sunulacak.
08
İngiltere: Rusya Ukrayna’yı işgal ederse birçok Rus annenin evladı eve dönemeyecek
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda İngiltere ordusunun yeni NATO asker konuşlandırmalarına katkıda bulunmak isteyeceğini söyledi. Johnson, Rusya Devlet Başkanı Putin’i Ukrayna’daki direnişin acımasız olacağı ve birçok Rus annenin oğullarının eve dönmeyecekleri konusunda uyardı. Uluslararası toplumun da aynı tepkiyi vereceğini belirten Boris Johnson, aynı acının Rus ekonomisinde de hissedileceğini söyleyerek Moskova’ya yönelik olası yaptırımlar konusunda gözdağı verdi.
09
Ricky Gervais: Kendi esprilerimi yapmama izin versinler, Oscar’ı ücretsiz sunayım
Bu yıl Oscar’ları kim sunacak? Birisi sunacak ama henüz isim belirlenmedi. Ödül töreninin TV izlenme oranlarının son yıllarda çok düşmesi, törenin yapımcılarını düşündürüyor. Önerilen çözümlerden biri her zaman yüksek izlenme oranı garantisi veren ünlü Britanyalı komedyen Ricky Gervais ile çalışmak. Ama Gervais’in de Oscar’ı sunmak için bir şartı var: “Kendi esprilerimi yapmama izin versinler, provasız olsun tören ve sunayım, üstelik ücret de istemem. Ama buna izin vermezler. Zamanında Altın Küre’yi bu şartlarla kabul etmiştim, bir daha teklif bile gelmedi.” Gervais, 2020 Altın Küre Ödüllerine yaptığı espriler ve sert eleştirilerle damga vurmuştu .

10
Bir tartışma da İBB Sözcüsü Murat Ongun üzerinden çıktı
Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıya gittiğinin ortaya çıkmasından sonra gözler İBB Sözcüsü Murat Ongun’u aradı. Ancak onun da yurtdışında olduğu ortaya çıktı. Bu da Twitter’daki bazı hesaplar üzerinden paylaşıldı. Buna tepki gösteren Ongun “Benim ve eşimle ilgili bu bilgi özel hayatın ihlalidir. Bu bilgiyi kim verdi? Ayrıca, yurtdışından gelişmeleri takip etmek hiç zor değil” dedi.
11
İhaleye fesat karıştırmaktan ceza alan 3 başkan Soylu’yu ziyaret etti
Şırnak Uludere Belediye Başkanı Ak Partili Sait Ürek, Hilal Belediye Başkanı Ak Partili Cevher Benek ile bir önceki dönem Şenoba Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ak Partili Sabri Babat hakkında ihaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıldan 4 yıl 5 aya kadar hapis cezası verilmişti. Mahkeme şu anda belediye başkanlıkları devam eden Sait Ürek ve Cevher Benek hakkında mahkumiyet kararlarının kesinleşmesi beklenmeksizin görevden alınmaları için İçişleri Bakanlığına bildirimde bulunmuştu . İki belediye başkanının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıktı. Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Soylu’yu ziyaret fotoğraflarını paylaştı.
12
29 yıl sonra Antalya’ya kar yağdı
Antalya 1993 yılından sonra ilk kez kar yağdı. Kentin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı etkili olurken, kent merkezinde yaşayanlar da yine güne kar sürpriziyle uyandı. Bodrum’da da kar etkisini gün boyu sürdürdü . Mazı, Yukarı Mazı, Armutçuk, Gölyaka ve Dereköy yollarının tamamı kapandı. Datça’da da benzer durum vardı. Marmaris-Fethiye, Muğla-Antalya ve Muğla Denizli karayolları da ulaşıma kapandı.

13
Çorlu Davası: Adalet rayların altından çıkacak
Tekirdağ Çorlu’da 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davanın 9’uncu duruşması dün görüldü. Duruşma öncesi pankart açan kurban yakınları basın açıklaması yaptı. Kazada kızı ile birlikte kız kardeşleri ve yeğenini kaybeden Zehra Bilgin “Belki onları ihmallere kurban verdim ama bu adalete kurban vermeyeceğim. Adaletlerini sonuna kadar arayacağım Adalet, yerini bulacak. Adalet, rayların altından çıkacak. Kimse susturamayacak” dedi. Duruşma avukatlar hava şartları yüzünden gelemediği için 25 Mayıs’a ertelendi.

14
AİHM Deniz Yücel Davası’nda Türkiye’yi mahkum etti
Alman Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından 27 Şubat 2017’de tutuklanmıştı. Bir yıl tutuklu kalan Yücel, Almanya’nın diplomatik girişimleri sonucu tahliye edildikten sonra bu ülkeye dönmüştü. AİHM, Deniz Yücel’in bir yıl tutuklu kalmasıyla Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin beşinci maddesinde düzenlenen “özgürlük ve güvenlik” ile onuncu maddesinde düzenlenen “ifade özgürlüğü” maddelerini ihlal ettiğine hükmetti ve Türkiye’yi tazminata mahkum etti. Türkiye’nin Yücel’e 12 bin 300 euro manevi tazminat, bin euro da mahkeme masrafı ödemesi kararlaştırıldı. Kararda tarafların üç ay içerisinde karara itiraz etme hakkının bulunduğu belirtildi.

15
Türkiye AİHM’de Rusya’dan sonra en fazla davası olan ülke
İstatistiklere göre AİHM gündeminde Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkeye karşı hâlen toplam 70 bin 156 dava başvurusu bulunuyor. Hakkında en fazla dava başvurusu bulunan ilk 5 ülke sıralaması bir önceki yıla göre değişmedi. Rusya 17 bin 13 başvuruyla ilk sırada yer alıyor. Rusya’yı sırasıyla Türkiye (15 bin 251), Ukrayna (11 bin 372), Romanya (5 bin 690) ve İtalya (3 bin 646) izliyor. Bu 5 ülkeye yönelik dava başvuruları AİHM’nin iş yükünün yüzde 75’ini oluşturuyor. Türkiye’den yapılan dava başvurularının yaklaşık 11 bini, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ortamıyla bağlantılı hak ihlali iddiaları. Bunların 5 bini gözaltı ve tutuklamalar, 6 bini ise yargılamalarla ilgili .
16
Gülistan Doku soruşturmasında şüpheli Vali’nin bilgisi dahilinde yurtdışına çıkmış
Tunceli’de 751 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Doku’nun eski sevgilisi Rus uyruklu Zainal Abarakov’un annesi Cemile Yücer, CİMER’e dilekçe yazdı. Yücer’in dilekçesinde oğlu Abakarov’u dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve diğer yetkililerin bilgisi dahilinde Rusya’ya gönderdiğini ancak olayın ortaya çıkmasından sonra oğlunu tekrar Türkiye’ye getirdiğini belirtti. Anne Yücer “Olay medyaya yansımaya başlayınca İçişleri bakanımız rica etti. ‘Gelsin oğlunuz buraya, yoksa olayları başlatacaklar, getirin Türkiye’ye’ dedi. Biz de onu kırmadık, getirdik” diye konuştu. 17
Avukat Aslı Kazan hakkında Kavala Tweet’i nedeniyle dava açıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AİHM kararına rağmen tahliye edilmeyen Osman Kavala hakkındaki tutuklamaya sevk kararına savcı olduğu dönemde imza atan Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz’ın icraatlarının anımsatılmasını suç saydı. Avukat Aslı Kazan hakkında “Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Osman Kavala’yı tutuklayan hakimlerin listesini soruyor. Ama unutulmasın. Kavala o dosyadan tahliye oldu. Kavala’yı tekrar tutuklamaya sevk eden ve yanlı/delilsiz iddianame hazırlayan Hasan Yılmaz HSK 1. Daire üyesi. Haksız tutuklatan, haksız tutuklayandan hesap mı soracak” paylaşımı nedeniyle hakaret suçundan dava açıldı. Dava Kazan’ın dosyanın avukatlarından olmasına rağmen Adalet Bakanı’ndan soruşturma izni alınmadan açıldı.

18
Yatağında ölü bulunan 17 yaşındaki kızın anne ve babası gözaltına alındı
Muğla’da 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu annesi tarafından yatağında ölü bulunmuştu. Genç kıza yapılan otopside boyun kemiğinin kırıldığı belirlendi . Bunun üzerine jandarma baba M.H.S. (53) ve anne T.S’yi gözaltına aldı.

19
Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş’a destek: Halk belediyeciliği yapmaya devam edin
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek destek verdi. Kılıçdaroğlu “Devlet imkanlarını belediye başkanlarımızı karalamak için kullananlar, sanayiye üç gün elektrik veremiyor. Çünkü öncelikleri karalama. Siz halk belediyeciliği yapmaya devam edin. Gerisi boş, Saray kadar bomboş” dedi. Bu paylaşıma yanıt veren Yavaş “Sayın Genel Başkanım, tek amacımız Ankara’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza ayrım gözetmeksizin, eşit bir şekilde yaklaşarak hizmet etmek; hepsinin huzurunu sağlamak. Kimse aç ve açıkta kalmasın, eğitimden mahrum hiçbir çocuk olmasın diye gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
20
“Demokrasi’nin yolu Diyarbakır’dan geçer” sözü yeni tartışma başlattı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ı ziyaretinde dile getirdiği “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” ifadeleri siyasetin yeni tartışma konusu oldu. HDP’li Meral Danış Beştaş, açıklamayı olumlu bulduğunu ancak yetersiz karşıladığını ifade etti. Millet İttifakı’nın diğer ortağı İYİ Parti’den ise bu sözlere sert tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu “Diyarbakır fantezilerinden başlayan ifadelerden 1212 evladımızı şehit verdik. Demokrasinin yolu TBMM’den geçer. Buna mukabil başlayan çözüm süreci, müteakip ödediğimiz büyük bedeller bizim için ders olmalı. Her problemin çözüm mercii Ankara’dır. Memlekete demokrasi gelecekse, 81 vilayetimize hukuk gelecekse, kalkınmış müreffeh bir ülke olacaksak, bunun yolu sadece ve sadece TBMM’den geçer” diye konuştu.
21
Kılıçdaroğlu Ailesi’nde ikiz bebek sevinci
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ve eşi Mine Kılıçdaroğlu’nun ikizleri dünyaya geldi. Çift çocuklarına ‘Barış ve İpek’ ismini verdi. Kılıçdaroğlu’nun kızından da Duru adlı bir torunu daha bulunuyor. Kerem Kılıçdaroğlu eşi Mine Kılıçdaroğlu ile 2009 yılından beri tanışıyor. Mine Kılıçdaroğlu Trabzonlu ve kimyager olarak özel sektörde çalışıyordu. Doktorasını Kore Üniversitesi’nde tamamlayan Kerem Kılıçdaroğlu ODTÜ’de Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Asya Çalışmaları alanında yarım gün ders veriyordu. Kerem Kılıçdaroğlu TED Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler derslerine giriyor.
22
9’u HDP’li 10 vekilin fezlekesi daha Meclis’te
HDP’den Siirt Milletvekili Sıdık Taş, Iğdır Milletvekili Habip Eksik, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz, Mardin Milletvekili Ebrü Günay’a ait 1’er, Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ile Demokratik Bölgeler Partisi’nden Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’e ait 2’şer dosya bulunuyor. Fezlekeler TBMM Adalet Anayasa Komisyonu’na havale edildi.
23
CHP’den iktidara çağrı: Gıdada kış boyu ÖTV ve KDV sıfırlansın
CHP Sözcüsü Faik Öztrak yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle, gıda krizinin daha da derinleşeceğini savundu. Öztrak “Kuru gıdadan, bebek mamasına kadar, her şeyin üretiminde aksama olacak. Buradan hükümete çok açık bir çağrıda bulunuyoruz. Gıda tedarik zincirindeki tüm aşamalarda, en azından bu kara kış geçene kadar, son yaşanan enerji krizinden de sonra alınan tüm ÖTV ve KDV’yi sıfırlayın. Hem üreticinin hem tüketicinin üzerindeki yükü hafifletin. Hazine kaynaklarını zenginin mevduatı için seferber etmek yerine, millet için seferber edin ” diye konuştu.
24
Davutoğlu: En az 50 bin öğretmen ataması yapılmalı
31 Ocak’ta yapılacak törenle 15 bin öğretmen atanacak. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu sosyal medya paylaşımında “700.000 atama bekleyen öğretmen için uygun görülen atama sayısı sadece 15 bin karma atama mıdır? 2021 KPSS ile Şubat’ta en az 50 bin atama yapılması gerekir” dedi.
25
Karamollaoğlu: Arkadaşlar nerede kalmıştık?
Karantinanın ardından ilk kez partisinin genel merkezine giden Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu sosyal medyadan fotoğraf paylaşarak “Haydi Bismillâh! Arkadaşlar nerede kalmıştık?” notunu düştü. Karamollaoğlu genel merkezde çiçeklerle karşılandı. Kaynak: www.10haber.net

Bakın geçen yıl 26 Ocak'ın gündeminde neler vardı!

Güne başlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli 25 Haber 26 Ocak 2022 Çarşamba 1 Kar bitti, siyasi kavgası kaldı: Hangi yolu kim ne kadar...

bottom of page