top of page
< Back

Müzisyen Baha Boduroğlu vefat etti

'Gençlik Başımda Duman' isimli albümüyle kalpleri fetheten ve müziğinin dokunduğu herkesin gönüllerine taht kuran sanatçı Baha Boduroğlu'nun vefat ettiği bildirildi. Pop müziğin usta bestecisi Boduroğlu'nun ölümü, hayranlarını büyük bir yasa boğdu.
Ünlü müzisyen Baha Boduroğlu, 'Gençlik Başımda Duman' albümüyle gönülleri fethetmiş bir sanatçıydı. Ancak uzun süredir kalp yetmezliği nedeniyle tedavi altındaydı ve maalesef hastalığa yenik düşerek 76 yaşında hayatını kaybetti. Baha Boduroğlu'nun vefatı, Güzin ile Baha grubunun sevilen üyelerinden biri olarak tanınan sanatçının hayranlarını yasa boğdu.
BAHA BODUROĞLU KİMDİR?

Baha Boduroğlu, 3 Şubat 1947'de İstanbul Laleli'de dünyaya geldi. Gençliğinde Kent Oyuncuları, Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Tiyatroları gibi önemli tiyatrolarda sahne aldı ve sanat hayatına adım attı. Bu tiyatrolarda Güzin Sokullu ile tanıştı ve birlikte müziğe yönelmeye karar verdiler.

1971 yılında, ikili ilk 45'liklerini çıkartarak müzik kariyerlerine başladılar. Baha Boduroğlu, Aysel Gürel ile tanıştıktan sonra birlikte pek çok şarkı yaptılar. 'Gençlik Başımda Duman' isimli albümleriyle büyük ilgi gördüler ve dikkatleri üzerlerine çektiler.
2001 yılında ise Hurşid Yenigün, Esmeray, Atilla Atasoy, İskender Doğan, Ercan Turgut, Banu Kırbağ, Nur Yoldaş, Melike Demirağ, Semiha Yankı, Osman İşmen ve Selçuk Alagöz ile birlikte Eski Dostlar isimli bir müzik grubu kurdular.

Müzisyen Baha Boduroğlu vefat etti

'Gençlik Başımda Duman' isimli albümüyle kalpleri fetheten ve müziğinin dokunduğu herkesin gönüllerine taht kuran sanatçı Baha...

bottom of page