HaberciGazete
23 Nisan mesajları...

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ SAMSUN ŞUBESİ MESAJI

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR, DEVREDİLEMEZ!
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla yanmaya başlayan devrim ateşi; Havza, Amasya, Erzurum, Sivas’tan başlayarak millilik fikrini canlandırmıştır. Milli kimlik, milli duruş, milli birlik ve bütünlük kavramları 23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM’nin açılışıyla vücut bulmuştur.
“Millet, ulus, yurttaş ve birey” olabilmeyi Atatürk Devrimi’ne borçluyuz. Türklük ve millîlik kavramları, Büyük Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesi ile güçlenmiştir. Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde varlığını koruyabilmiştir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi millet olgusunun, ulusal varlığın göstergesidir. TBMM, ulus devletin çatısıdır ve emperyalizmin tarihteki ilk yenilgisinin abideleşmiş sonucudur.
23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışıyla, milli mücadelenin karargâhı kurulmuş ve milli devletin de temeli atılmıştır.
Büyük bir askeri deha olan Mustafa Kemal Paşa, Birinci Dünya Savaşı sonucunda işgale uğrayan yurdumuzu kurtarmanın yolunun bir ordu kurmaktan daha önce, Anadolu’nun dört bir yanında yanan çoban ateşlerini bir araya getirerek Ulus Egemenliğinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini açmak olduğunu çok iyi biliyordu ve bunu gerçekleştirdi. Türk ulusu 102 yıl önce ilk kez bir tek adam egemenliği yerine “Ulusun Egemenliği” kavramını getirmiş ve uygulamıştır.
Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları, savaşın ateşine, İstanbul’daki Padişahın ihanetine, Meclisteki sert muhalefete rağmen Meclisi çalıştırmaktan asla vazgeçmemiş, millet iradesi hep egemen kılınmıştır.
Kurulan İlk meclis; Ulusal Kurtuluş Savaşını yönetmiş, Saltanatı kaldırmış, Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.
Her yaptığı işte Milli iradeyi arkasına alan Ulu Önder; Tam Bağımsız ve Milli Egemen bir devlet hayalini yine milletine güvenerek gerçekleştirmiş ve Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir derken buna yakışan rejim sistemini de Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırmış ve tabii ki bunu hep inandığı ve güvendiği çocuklarımıza, gençlerimize emanet etmiştir.
Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı her şeye rağmen bir defa daha coşkuyla kutlamanın mutluluğu ve onuru içindeyiz.
“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” ifadesi; TBMM’nin dayanağı olduğu gibi, ulus devletimizin de taşıyıcı kolonudur. Bu anlayış; Cumhuriyetimizin temel niteliklerine ve demokrasimizin olmazsa olmaz koşullarına işaret etmektedir.
Milli egemenlik; çağdaş kazanımları, yurttaşlık kavramını, bireysel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü ve bütün bu değerlerin varlık nedeni olan laikliği tanımlamaktadır. Laik, demokratik, sosyal ve hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti, milli egemenliğin en somut örneğidir.
Bugün, milli egemenlik anlayışından hızla uzaklaştığımızı üzülerek tespit etmekteyiz. Milli egemenlikten uzaklaşmak; Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden ve demokrasiden kopmak demektir. Özellikle, Lozan ve Montrö gibi devletimizin tapusu olan anlaşmaların gereksiz yere tartışmaya açılması; laikliğe alenen saldırılar, laikliğin, anayasadan çıkartılmasının talep edilmesi, milli egemenliğimizi tehdit eden karanlık girişimlerdir.
Milli egemenlik; hanedanlığın ve ümmetçiliğin içine düştüğü çaresizliğin sonucunda, Atatürk’le ortaya çıkmış, bir yaşam ışığıdır. Bugün, büyük bedeller ödeyerek geçmişte bıraktığımız, “hanedanlık, payitaht ve ümmetçilik” yönetim tarzını isteyenleri ve özleyenleri de maalesef görmekteyiz.
Milli egemenlik ve 23 Nisan 1920 tarihi; ulusal onurumuzun, kimlik ve kişiliklerimizin sigortasıdır. Çağdaş dünya ile kurulmuş güçlü bir köprüdür. Millilik ve milli egemenlik kavramlarının, içini boşaltarak, ülkemizi ve devletimizi dönüştürenler karşısında; anayasal ve hukuki zeminde ve demokratik çerçevede mücadelemizi sürdüreceğiz.
Biz Mustafa Kemal’in Askerleri Kuvayı Milliye ruhu ile her zaman ki gibi görev başındayız. Tüm ayrıştırmalara, kutuplaştırmalara rağmen; kardeşlik, barış ve demokrasi demeye devam edeceğiz. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Başaracağız, Kazanacağız…
Ülkemizi yeniden mutlu, geleceğe güvenle bakan özgür insanların ülkesi haline getirecek program ve ilkeler, Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri olan Cumhuriyetimizin kurucu felsefesinde vardır. Yapacağımız tek iş, bu köklere sıkı sıkı sarılmaktan ibarettir.
Bir defa daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; İlk Meclisin kurucularını, kurtuluş mücadelesi kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, bugün vatanın bütünlüğü ve Milletin birliği için mücadele eden şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
ADD Samsun Şubesi
Dr. Işık ÖZKEFELİ
BAŞKAN ÇAKIR'DAN 23 NİSAN MESAJI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Hayati Akbaş
KEMALPAŞA-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Bütün ülkelerin çocuklara emanet olduğunu belirten Başkan Çakır;"23 Nisan ülkemizin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturuyor. 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Kurtuluş Savaşı esnasında milletimiz büyük bir seferberlik gerçekleştirmiş, birlik ve beraberlik içinde mücadele vererek zafere ulaşarak, Cumhuriyetimizi ilan etmiştir.
23 Nisan 1920'de, 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şuuruyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemizin bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal olmuştur. 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Bu günün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Bizim çocuklarımızdan ve gençlerimizden beklentilerimiz çok büyüktür.
İnanıyoruz ki onlara verilen imkânları iyi değerlendirerek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Bu duygularla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Kurtuluş Savaşımızı idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.
BAŞKAN SAYGIN'DAN 23 NİSAN MESAJI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayımladı. Çocuklara daha güzel bir gelecek bırakmanın en büyük hedef olması gerektiğini belirten Başkan Saygın:" Bu günü çocuklara veren Atatürk'e minnet borçluyuz."dedi.
"23 NİSAN'IN TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK"
Başkan Saygın mesajında;"Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılını kutlayacağız. Cumhuriyetin temelinin atılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, rejimin değiştirilmesi, bir büyük devrimin gerçekleştirilmesi anısına ilan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yılını. Öncesinde, milli egemenlik, padişahın kayıt ve şartı ile sınırlıyken, 23 Nisan 1920’de açılan TBMM’de, ‘’Yüce Meclisin Üzerinde bir kuvvet yoktur’’ ve 1921 Anayasası’nın birinci maddesine göre de, ‘’Egemenlik Kayıtsız Şartsız milletindir’’ hükmü ile millet egemenliği perçinlenmiştir. Büyük Atatürk; 600 yıllık bir monarşi ve 10 yıllık bir meşrutiyeti müteakip, dört yılda (1919 – 1923) bir cumhuriyet çıkarmayı başarmıştır. TBMM, bu cumhuriyetin temel taşıdır.Bu bayramın, ulusumuzun var oluşundaki önemi, 1920’li yıllardaki Türkiye’nin durumunda yatmaktadır. Bu durumu, üç değerli yazarımızdan yapılan alıntılarla sizlere sunmayı istiyorum;Ahmet Haşim, bir mektubunda şöyle anlatıyor Anadolu insanını:(...)Anadoluluların güzelliği de bozulmuştur. Bir köy, bir kasaba veya bir şehrin kalabalığına bakılsa, şehrin kalabalığında o kadar topal, topalların o kadar çeşitlisi, o kadar cüce, kambur, kör ve çolak görülür ki, insan kendini eşyanın şeklini bozan dışbükey bir camla etrafa bakıyor zanneder.” Yakup Kadri Karaosmanoğlu da Anadolu insanını Yaban romanında anlatır:(...)Sağ kolumun yokluğu, kimsenin takdirini celbetmek şöyle dursun, hatta merhametini bile uyandırmadı. Acaba niçin? Bunu sonradan anladım. Zira, burada, sakatlık hemen herkese mahsus bir hal gibidir. Mehmet Ali’nin anası enikonu topallıyor. Salih Ağa’nın oğullarından biri kambur. Bekir Çavuş’un kızı Zehra kördür. Ben görmedim, fakat Mehmet Ali’nin söylediğine göre muhtarın karısının (...) bütün vücudunda canlı yalnız bir yeri kalmış. O da gözleri imiş. Bunlardan başka, köyün iki meczubu, bir cücesi vardır.Yaşar Kemal de, Karıncanın Su İçtiği adlı romanında, savaş sonrası Anadolu’daki çocukların durumunu şöyle anlatır:(...)Cemil, ağaçları dolandı, şaşkınlık içinde kaldı. Bir sürü küçük çocuk, on, on bir, on iki yaşlarında, hepsinin avurdu avurduna geçmiş, gözleri çukura kaçmış, yüzlerinin, bedenlerinin derisi kemiklerine yapışmış, boyunları çöp gibi, kimisi çırılçıplak birer iskelet, çırılçıplak bir paçavra yığını her biri.Peki Anadolu insanı neden böyledir, bu çocuklar kimdir? Uzun yıllar süren savaşlar, Anadolu’da eli silah tutan diye tabir edilen insan sayısını yok denecek kadar azaltmıştır. O güzel, genç insanlar savaşlarda yok olmuşlardır. Geriye savaşamayacak durumdaki sakatlar, yaşlılar, hastalar, kadınlar ve çocuklar, o masum, o hiçbir şeyden habersiz çocuklar kalmıştır. Anadolu insanı bu yüzden bu haldedir. Sağlıklı insanlar azaldıkça üretim düşmüş, üretim düştükçe de beslenme yetersizliği ve sonucunda da hastalıklar, sakatlıklar almış başını yürümüştür. Yaşar Kemal’in, Demirciler Çarşısı Cinayeti romanında dediği gibi “O iyi insanlar, o güzel atlara bindiler, çekip gittiler.” Hem de dönmemek üzere.Anlaşılırlık adına birkaç rakam vermek de yerinde olacak. 1923 yılında Osmanlı’dan Türkiye’ye kalan miras;Nüfus 13 milyon 96 bin kişi. Nüfusun yüzde 84’ü yani 11 milyon kişi köylerde yaşıyor. Nüfusun yüzde 10’u okur yazar. (Türkiye, 1870 yılındaki Almanya’nın yüzde 80 olan okur yazarlık oranına ancak 120 yıl sonra, 1990 yılında ulaşabildi.)1923 yılında Türkiye’de sadece 4894 ilköğretim okulu vardı. 40 bin köyün 38 bininde hiçbir okul bulunmuyordu. Bu okullarda 341 bin 941 öğrenci eğitim görüyordu. Bunların da sadece 62 bin 954’ü kız öğrenciydi. (1925 yılında İngiltere’de 35 bin 83 devlet okulunda 5 milyon 940 bin öğrenci eğitim görmekteydi.)Prof. Dr. Recep Akdur’un çalışmasına göre, 1923 yılında Türkiye’de bebek ölüm hızı binde 250 yani yüzde 25. Doğan her dört bebekten biri ölüyor. Anne ölüm hızı yüzde 18. Yani her 5 anneden biri ölüyor. İşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı; yazarların anlattığı yurdumuzun o günkü zor şartlarında, insanların kaderlerini ellerine aldıklarının unutulmaması, o günkü çocukların unutulmaması için her yıl daha büyük coşkuyla kutlanmalıdır."ifadelerini kullandı.
"ÇOCUKLARIN BİR ÇOK HAKLARI ELİNDEN ALINIYOR"
Çocukların hakları için sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Başkan Saygın;" Yüce önder Atatürk, bu bayramı ilan ederken herhalde, ulusal egemenlik kavramını çocuk yaşlarda kavrayacak bugünkü sağlıklı, mutlu çocukları hayal etmiştir. Bu ulus, Ata’sının hayalini gerçekleştirmiştir. Her ne kadar birileri çocuklarımızı örgün eğitim dışında tutmaya çalışsa da, onları ucuz iş gücü olarak görse de, onların Dünya Çocuk Hakları Beyannamesi’nden gelen haklarını ellerinden almaya kalksa da bu bayramın anlamını ve değerini bilerek onların hakları için sonuna kadar mücadele edeceğiz.Ulusumuzun ve göz bebeğimiz çocuklarımızın ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’’ kutlu olsun."şeklinde konuştu.
Başkan Hakan Alaca’dan 23 Nisan Mesajı Gelen Kutusu
“Çocuklarımız Geleceğin Teminatıdır”

Gelecek Partisi Mersin Siyasi İşler Başkanı Hakan Alaca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Alaca yayınladığı mesajda; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ülkesini milletini seven, ülkesi için çalışıp üreten bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevlerimizdendir. Bugün Milletçe ülkemizin her köşesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. 23 Nisan gününün çocuklara armağan edilmesi, TBMM’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğimizin teminatı ve bugünün ortağı çocuklarımıza verdiği önemin, inancın ve güvenin göstergesidir. Hedefimiz çocuklarımızı özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.
BAŞKAN YILMAZ'DAN 23 NİSAN MESAJI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Geleceğin çocuklarla şekilleneceğini belirten Başkan Yılmaz;" Türkiye Cumhuriyeti’nin mihenk taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Savaştan harap düşmüş, evini, yurdunu ocağını kaybetmiş bir milletin yeniden doğuş destanı olan Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren önemli kararlar, Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınmıştır. Bizlere düşman olan devletlerin Anadolu topraklarındaki emeline karşı, gücünü Türk Milletinin inancı ve bağımsızlık tutkusundan alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük günü 1929 yılında çocuklara armağan ederek, geleceğin çocuklarla şekilleneceğinin en büyük işaretini vermiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarını kucaklayan eşsiz bir bayramdır. Geleceğin mimarı olacak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.
BAŞKAN BAKIR'DAN 23 NİSAN MESAJI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Çocukların bu ülkenin mihenk taşı olduğunu belirten Başkan Bakır;" Milli iradenin resmi olarak hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ilk günkü heyecanıyla kutladığımızı belirtmek isterim. Milletin egemenliğini koruyacak olan meclisimizin açılışı, meclisin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu mutlu günlerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir.Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor bugünlere gelmemizi sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canı pahasına vatanımıza hizmet etmiş olan bütün askerlerimizi saygıyla yad ediyorum." şeklinde konuştu.
Demirağ’dan 23 Nisan Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı yayımladığı mesajda, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan yavrularımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır” dedi.
Demirağ, “Bizler de tıpkı ecdadımız gibi çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi adına sorumluluklarımızı yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Biliyoruz ki bu mesuliyet aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bize miras bırakan kahramanlarımıza olan borcumuzu da ifade etmektedir. Bu mutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hür irademizi ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. Tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.
BAŞKAN YAVUZ'DAN 23 NİSAN MESAJI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yavuz mesajında;"Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir, Türkiye'nin de mimarlarıdır. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiş, egemenliğimizi ilan ettiğimiz gün ile birleştirerek bu bayramları kutlamamızı bize sağlamıştır.Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en elzem yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, her yıl yurdumuzun bütün kurumlarında, okullarımızda ve evlerimizde coşku ile kutlamaktayız. Ulusal ve dini bayramlarımız; birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir.Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.
Başkan Yıldırım’ın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ Kutlama Mesajı

Gelecek Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Av. Mürşide Gizem Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesaj yayınladı.
Başkan Yıldırım, “Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ederek millet iradesini en üstün güç sayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, devlet ve millet işlerinde milletimizin söz sahibi olmasını istemiş ve bu görüşlerinden hareketle yarınlarımızın mirasçısı çocuklarımıza bu önemli günü bayram olarak armağan etmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.
BAŞKAN TAHİROĞLU'NDAN 23 NİSAN MESAJI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Çocuklara adaletli, temiz bir dünya bırakılması gerektiğini belirten Başkan Tahiroğlu;" 23 Nisan; Türk Milleti’nin, işgallere, parçalanmaya karşı, bağımsızlık mücadelesi verenlerin bütün imkanlarını kullanarak dünyaya varlığını kanıtladığı, bağımsız ve özgür olarak yaşama iradesini ortaya koyduğu gündür.Bu irade bu topraklara sadece bağımsızlığı getirip bu vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmadı; aynı zamanda Türk Milletini özgür, onurlu ve eşit yurttaşlar haline getirdi.Bizlere emanet olan, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin Türkiye’si bir korku düzeni içinde yönetiliyorsa, eşitliğin, adaletin ülkesi artık ayrıştıran, ötekileştiren, haksızlıkların, adaletsizliklerin her gün yaşandığı bir ülke haline geldiyse eğer bizler artık sözümüzü yerine getiremiyoruz demektir.Bugün geldiğimiz duruma baktığımızda, bağımsızlık mücadelesi ile kurulmuş bu vatan topraklarında özgürlük, hukukun üstünlüğü ve eşitlik yoksa, bizim bir kere daha mücadeleye atılmamız gerekmektedir.Bilinmelidir ki biz Türk Gençliği olarak bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Umut dolu yarınlar bırakacağız. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün hakim olduğu Türkiye bırakacağız. Bu duygu ve düşünceyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, bu uğurda canını feda edenlere, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum."şeklinde konuştu.
Aydın'dan 23 Nisan Mesajı
Kocaeli'nin önemli siyasi aktörlerinden Sait Aydın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıldönümünü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aydın, "23 Nisan 1920 tarihi, milletimiz için anlamı ve önemi büyük olan bir tarihtir. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak milletin olduğunun kanıtı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, ulusan egemenliğimizin ilan edildiği, bu günün çocuk bayramı ile taçlandırıldığı gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan ettiği 23 Nisan, Dünyada bir tek ülkemizde tüm çocuklara armağan edilen bir bayramdır. Bu bayramın çocuklara armağan edilmesi de çok anlamlıdır. 23 Nisan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi duygularının pekişmesi açısında da önemli bir gündür. Bu gün vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıldönümünü, Türkiye’de bulunan bütün çocuklar başta olmak üzere dünyanın tüm çocuklarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.