top of page
Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

Geçen yıl bugün uyarmıştı: CHP'li Gürer "Tarım Bakanlığı kuraklığın ve susuzluğun farkında değil!"



Bu sabah yayımlanan FOX TV Çalar Saat programına katılarak sunucu Ezgi Gözeger Özmemiş'in sorularını yanıtlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer oldu; iklim değişikliği nedeniyle yaşanılan kuraklığın tarımsal ürünlerde yaratacağı verim düşüklüğünün ve susuzluğun büyük sorun oluşturduğunu dile getirdi. Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sorunun büyüklüğünün bilincinde ve farkında olmadığını da iddia etti.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, tarlalarda kuraklık nedeniyle oluşan hasarın tespit edilerek, çiftçinin zararın devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. Kuraklığın sadece gıda üretimine değil, hayvansal üretime de etki edeceğini anlatan Gürer, bu durumun raflara da yansıyacağının ve fiyatların artacağının öngörüldüğüne dikkat çekti.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu sabah katıldığı FOX TV Çalar Saat programında, yaşanan kuraklık nedeniyle, ürünün toprağın altından yüzeye çıkamadığı çavdar ve buğday ekili tarlalarda incelemelerde bulundu.

Gürer, üreticinin kilosunu 12 liraya aldığı çavdar tohumlarını ektiği tarlasına, tonu 19 bin liradan aldığı gübreyi attığını, kuraklık nedeniyle tohumun toprak altında kaldığını belirtti. Böyle giderse verim kaybının yüzde 50 civarında olacağını ifade eden Gürer, bir süre daha yağış olmaması halinde, tarladan hiçbir alınamayacağını vurguladı.



Bu yıl yağmur ve kar yağmadığı için tohumların toprak altında kaldığını ve tarlaların yeşillenemediğini anlatan Gürer, bu durumun üreticilerin ciddi sıkıntıya sokacağını, yetkililerin tarlalarda hasar tespiti yapıp, üreticilerin zararının karşılanması gerektiğini kaydetti.


“KURAKLIĞIN NEDEN OLDUĞU OLUMSUZLUK RAFLARA DA YANSIYACAK”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer kuru tarım alanlarında kar ve yağmur yağmadığı için kuraklığın olumsuz etkilerinin görülmeye başlandığını aktardı. Çavdar ve buğday ekili alanlarda bugün tarla yüzeyinin belli bir seviyede yeşillenmesi gerektiğini anlatan Gürer, ancak kuraklık nedeniyle yeşillenmenin geciktiğini söyledi.

Bölgede su kaynakları olmasına rağmen kuru tarım yapılan alanların da varlığına işaret eden Ömer Fethi Gürer, “Göletlerde su seviyesi düştü. Hem göletlerden su alarak tarım yapanlar hem de yağmur ve kar yağmasını bekleyenler bu yıl ciddi sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntının önemli bir yansıması da hayvancılık yapanların mera alanlarının dışında hayvan yemi olarak çavdar ve arpa üretimin düşmesi maliyet artışını getirecek. Çünkü fiyatlar yükselecek. Buğdaydaki fiyat değişikliği ekmeğin fiyatını etkileyecek, raftaki diğer ürünlere de doğrudan yansıyacak” diye konuştu.

“ZARAR KARŞILANMALI”

Kuraklıkla ilgili önlemlerin alınması gerektiğine de değinen Gürer, “Çiftçinin zararı tespit edilmeli ve karşılanmalı. Zaten çiftçilik yok oluyor. Çözüm siyasi iktidar tarafından sağlanmalı. Cumhurbaşkanlığı tarafından bölgedeki çiftçilerin zararı karşılanmalı” önerisinde bulundu.



ÖMER FETHİ GÜRER KİMDİR?

Bor Zafer İlkokulu, Bor ŞNP Ortaokulu, Balıkesir Bandırma E.M.L, Niğde M.Y.O ve Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini bitirdi. CHP Bor Gençlik Kolları Başkanlığı, Adana DESYÖD Başkanlığı ve Adana CHP İL Gençlik Kolları Sekreterliği yaptı. 1978 yılında Adana ÇUKOBİRLİK İplik Fabrikasında çalışma yaşamına başladı. Tekstil İşçileri Sendikası Çukobirlik Sendikası kurucuları arasında yer aldı. Tüm işçilerin katılımı ile yapılan seçimlerde büyük oy farkı ile Şube Başkanı seçildi. ÇUKOBİRLİK İş yeri toplu iş sözleşmesinde de bir rekora imza attı ve Tekstil iş kolunda en kapsamlı sözleşmeyi imzaladı. CHP İşçi Komite Başkanlığında bulundu. Miting komiteleri ve Seçim komitelerinde görev aldı. Adana SODEP kurucu üyelerinden olup seçim komitesinde görev yaptı. 1984 tarihinde Kadıköy SHP ilçe Yöneticisi, ardından SHP İlçe Sekreteri oldu.1992 yılında Tekstil Sendikası Türkiye Örgütlenme Müdürü olarak görev aldı. Adana, Niğde, İstanbul Kurultay delegesi oldu. 2009 yılında CHP Bor Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi. Parti oylarını üç kat artırdı. 2011 yılında Kartal Belediyesinde danışman olarak işe başladı, Özel Kalem Müdürü ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevi oldu. Niğde İlini anlatan Niğde Kapadokya Başkenti Kitabı, Niğde Spor Tarihi Kitabı, Niğde Şaka Fıkra Söylence kitabını, Bor Şehri Kitabını, Kızılca Bekittiklerin Yurdu kitabını yazdı. Niğde Siyaset Tarihi kitabı yayına hazır. Niğde Meslekler Tarihi, yazı dizisi olarak yayınlandı. Hürriyet Haber Ajansı, Cumhuriyet, Güneş, Günaydın gazeteleri Niğde ve Bor Muhabirliği yaptı. Niğde İli ile ilgili ulusal ve yerel basında yayınlanmış beş bini aşkın makalesi bulunmaktadır. Turizm News, Turizm Forumu ve Niğde'yle ilgili bazı siteler ile mesleki dergilerde de yazıları yayınlandı.. Amatör spor kulüplerinde başkanlık yaptı. Turizm Yazarları Derneği, FİJET, Başkent Niğde Vakfı ve İstanbul Niğdeliler Derneği üyesidir. Otomotiv ve gıda sektörlerinde Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page