Bugün 2 Şubat. Futbol sahalarının "taçsız kralı" Metin Oktay, ünlü besteci Şekip Ayhan Özışık, aktör Kerem Yılmazer, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in doğum günü. 2 Şubat aynı zamanda Salih Kalyon, Emre Aydın ve Nilgün Badakal'ın da doğum günü.
BRT Yayın Grubu olarak aramızda olmayanları saygı ile anarken, yaşayan değerlerimize uzun, sağlıklı ve mutlu ömürler dileriz.
Doğum günü: Metin Oktay kimdir?
Metin Oktay hem futbolu, hem kişiliği, hem de sözleriyle Türk spor tarihine damga vurmuş isimlerden. 13 Eylül 1991 tarihinde 55 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan efsane isim, hiçbir zaman unutulmadı ve hem doğum hem de ölüm tarihlerinde hala özlemle anılıyor. 2 Şubat onun doğum günü...
Metin Oktay hayatı 2 Şubat 1936 tarihinde İzmir'e bağlı Karşıyaka ilçesinde doğan Metin Oktay, futbol kariyerine 1951 yılında adımını attı. İzmir'in amatör küme takımlarından olan Damlacıkspor'da oynamaya başladı ve kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekti. Attığı goller ve oynadığı oyunla 1954 yılında İzmirspor'a transfer oldu ve profesyonel kariyerine başladı. Sadece 1 sezon oynadığı İzmirspor'u İzmir Profesyonel Ligi şampiyonluğuna taşıdı ve gol kralı oldu. Artık büyük takımların dikkatini çekmeye başlayan Metin Oktay, 1955 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Zaten Galatasaraylı olan efsane isim, buraya transfer olur olmaz genç yaşına rağmen üç defa üst üste gol kralı oldu ve 1956-57, 1957-58 sezonlarında şampiyon olan Galatasaray'a büyük katkı sağladı. Türkiye Süper Ligi'nin başlangıcı olarak sayılan ve 1959 yılında kurulan Milli Lig'e de damga vurdu. Lig kurulduktan sonraki ilk 3 sezonun gol kralı olan Metin Oktay, kısa sürede Galatasaray'ın efsaneleri arasına ismini yazdırmıştı bile.
1961 yılında ilk defa yurt dışına transfer oldu. İtalya'nın köklü kulüplerinden Palermo'ya giden Metin Oktay, burada 12 maçta 2 gol attı ve ertesi sezon tekrar Galatasaray'ın yolunu tuttu. Böylece 1969 yılına kadar sürecek ikinci Galatasaray dönemi başlamış oldu. Sarı-kırmızılı takımdaki ikinci döneminde 3 lig, 4 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı. Kariyeri boyunca 6 defa gol kralı oldu ve toplamda 217 gol attı. Derbi maçlarda Fenerbahçe'ye 18, Beşiktaş'a 13 gol attı. 36 defa Milli formayı giydi ve 19 gol attı. 1969 yılında emekli olduktan sonra Galatasaray'ın teknik direktörü Tomislav Kaloperovic'in yardımcılığına getirildi. Sezon sonunda ise Kaloperovic'le beraber görevden ayrıldı. 1972 yılında ise yine Kaloperovic'in yardımcısı olarak Bursaspor'da çalıştı. Sezon ortasında yardımcılıktan teknik direktörlüğe getirildi ve tek teknik direktörlük deneyimini Bursaspor'da yaşadı. 1972-73 sezonunun sonunda ise görevi sonlandı. Daha sonra Galatasaray'da yöneticilik, gazetelerde spor yazarlığı yaptı. Kendi hayatını anlatan 'Taçsız Kral' isimli filmde oynadı.
Metin Oktay ölümü 13 Eylül 1991'de ise Boğaziçi Köprüsü çıkışında trafik kazası geçirerek genç yaşta hayatını kaybetti. Galatasaray'dan takım arkadaşı olan ve 2016'da aramızdan ayrılan Turgay Şeren, Metin Oktay'ın ölümü ile ilgili şunları söylemişti: "Galatasaray’ın bir galibiyetinden sonra arkadaşlarla gece Kuruçeşme’deki Galatasaray Adası’nda yemek yiyorduk. Metin ilerleyen saatlerde ‘ben kalkıyorum’ deyince masadaki arkadaşlar karşı çıktı. Hep birlikte ‘buradan başka bir gazinoya gideceğiz’ diyerek, bizden ayrılmaması için çok çalıştık. O kadar diretmemize rağmen bizleri dinlemedi. ‘Gitmem lazım’ dedi. Ve gitti... Arkasından Metin Oktay’ın köprüden geçerken trafik kazası yaptığı haberi geldi. O gece tüm ısrarımıza rağmen aramızdan ayrılmayıp bizimle diğer gazinoya gitmiş olsaydı, belki bugün bile aramızda olacaktı."
Doğum günü: Şekip Ayhan Özışık kimdir?
Şekip Ayhan Özışık, 2 Şubat 1932 tarihinde aslen Nevşehirli olan Raşit ve Şaziye Özışık çiftinin oğlu olarak Ankara’da doğdu. Altı yaşındayken müzik dersleri almaya başladı. Ud çalmaya heveslense de babasının isteği ile keman dersleri almıştır. Ud çalmayı kendi başına öğrendi. İlköğrenimini Ankara’da yaptı, 1942 yılında İstanbul’a gitti. Ortakulu İstanbul’da okudu, Haydarpaşa Lisesi’nden mezun oldu. 1955 yılında İleri Türk Musikisi Konservetuarı’ndan mezun oldu. Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde çalıştı, ve 1958 yılında Ankara Radyosu’na girdi ve çalışmaya başladı. 1966 yılına kadar ankara radyosunda çalışıp bir çok eserini bu dönemde yapmıştır ki bunlardan en önemlisi “Belki bir sabah geleceksin” isimli şarkısıdır. 1966-1981 yılları arasındaki dönemde ölümüne kadar İstanbul Radyosu’nda çalıştı. Yesari Asım Arsoy ve Sadettin Kaynak gibi bestecilerden etkilendi. Askerliğini yedek subay olarak 1952 – 1954 yılları arasında Mamak Muhabere okulunda yapmıştır. Şekip Ayhan Özışık, üstün bir ud virtiyözüdür. 50li yıllarda beste yapmaya başlamış, 70lerin sonlarına dogru gayet üretken bir besteci profili çizmiştir. Eserlerinden bazıları o dönem Türk filmlerinde fon müziği olarak kullanılmıştır. Türkiye’de ilk altın plak “grafson şirketi” tarafındaki “İçin için yanıyor” adlı eserine verilmiştir. Eserlerinin çoğunun sözlerini yazacak kadar da şairliği vardı. Şekip Ayhan Özışık, Şengül Özışık’la evlenip bu evlilikten Ayşen, Hakan ve Raşit adında üç çocuğu olmuştur. Son yıllarını 1979 yılında yakalandığı gırtlak kanserinden dolayı çok kötü geçirmiştir, Londra’da olduğu ameliyattan sonra, son bir kaç yıl konuşma yetisini de kaybetmiştir. 17 Nisan 1981 tarihinde 49 yaşında İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi’nde hayata gözlerini kapatmıştır.
Şekip Ayhan Özışık’ın Bestelerinden :
Unutamam Seni (Makam: Uşşak, Usûl: Düyek, Güfte & Beste: Şekip Ayhan Özışık)
Belki Bir Sabah Geleceksin
Kalbimin Sahibi Sensin
İçin İçin Yanıyor (Makam: Muhayyer Kurdi)
Son Hıçkırık (Bestekâr olarak)
Sen Kimseyi Sevemezsin (Söz-Müzik)
Yine Hazân Mevsimi Geldi
O Beni Bir Bahar Akşamı Terk Edip Gitti (Söz-Müzik)
Aşkımı Bilmedin
Doğum günü: Özden Örnek kimdir?
1943 yılında İzmit’te doğan Oramiral Özden Örnek, ilk ve orta tahsilini İzmit’te tamamladıktan sonra 1957 yılında Deniz Lisesi’ne girmiş, 1962 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Asteğmen olarak mezun olmuştur. İki yıl da subay olarak öğrenimine devamla dört yıllık Deniz Harp Okulu tahsilini tamamlayarak, 1964 yılında Donanma’ya katılmıştır.
1964-1967 yılları arasında Muhrip sınıfı gemilerde branş subaylığı ve bölüm amirliği yapan Oramiral Örnek, 1980- 1981 yıllarında TCG ADATEPE Komutanlığı, 1986-1987 yıllarında I.Hücumbot Filotilla Komodorluğu, 1987-1988 yıllarında II. Muhrip Filotilla Komodorluğu görevlerini deruhte etmiştir.
1967-1969 yılları arasında A.B.D.’de Iisans üstü öğrenimini yapan Oramiral Örnek, 1975 yılında Deniz Harp Akademisi’nden, 1982 yılında da A.B.D. Deniz Komuta Koleji’nden mezun olmuştur.
1982-1984 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı’nda Harekat Şube Müdürlüğü, 1984-1986 yılları arasında da Washington Deniz Ataşeliği görevlerinde bulunan Oramiral Örnek, 30 Ağustos 1988 tarihinde Tuğamiralliğe terfi etmiştir. Tuğamiralliğe terfiini müteakip 1988-1989 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Teşkilat Daire Başkanlığı ve 1989-1990 yıllarında Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini deruhte etmiş, 1990-1992 yılları arasında da NAVSOUTH/Napoli’de görev yapmıştır.
1992 yılında Tümamiralliğe terfi eden Oramiral Örnek, terfiini müteakip, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 1994-1995 yıllarında Hücumbot Filosu Komutanlığı, 1995-1996 yılları arasında da Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini deruhte etmiştir. 30 Ağustos 1996 tarihinde Koramiralliğe terfi eden Oramiral Örnek, 1996-1997 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı, 1997 -1999 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürütmüş, 1999 yılı atamaları ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’na atanmıştır.
Ağustos 1999 ayından itibaren Kuzey Deniz Saha Komutanlığı görevini ifa eden Oramiral Özden Örnek, Ağustos 2001 ayında Oramiralliğe terfi ederek, Donanma Komutanlığı'na atanmıştır. 30 Ağustos 2003 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kararlara göre Oramiral Özden Örnek, Donanma Komutanlığı’ndan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na atandı. Oramiral Özden Örnek evli olup, iki çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.
BALYOZ MAĞDURUYDU
Özden Örnek, Balyoz davasında sanıktı. Uzun süre tutuklu yargılandı. Emrindeki Deniz Kuvvetleri bünyesinde yaptığı iddia edilen SUGA Planı'yla Türkiye ve Yunanistan arasında savaş çıkarmak, kriz yaratmak ve bununla darbeye zemin hazırlamakla suçlandı. Yargılandığı duruşmalarda, SUGA Planı'nın sahte olduğuna dair delilleri mahkeme heyetine anlatmaya çalıştı. Planları hazırlayanları “TSK içine sızmaya çalışan bir çete” olarak tarif etti. Sonunda Balyoz davasından beraat etti.
29 Nisan 2018'de vefat etti.
Doğum günü: Kerem Yılmazer kimdir?
Kerem Yılmazer, 1945 yılında Denizli’de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Yılmazer, 1988’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda konuk sanatçı olarak çalışmaya başladı ve 1990’da kadrolu oldu. Özel tiyatrolarda da çalışan Yılmazer, “Eşkıya Aşkı”, “Kirli Yüzlü Melek”, “Gökçeçiçek” (Kozluca Hüseyin), “Ben Doğarken Ölmüşüm” ve “Gelin”in de aralarında bulunduğu 12 filmde rol aldı. Televizyon seyircilerinin de yakından tanıdığı sanatçı, “Dikiz Aynası”, “Pembe Panjurlu Ev”, “Yalnızlığın Öteki Adı”, “Karar Sizin”, “Çekirdek Ailesi” gibi dizilerde oynadı. Yılmazer, 1960’lı ve 1970’li yıllarda şarkıcılık yaptı, birçok müzikalde rol aldı. Yurtdışında sahne sanatları üzerine eğitim alan Yılmazer, Şehir Tiyatroları’nda da “Kuşlar Müzikali”, “Genç Osman”, “Hürrem Sultan”, “Kuyruklu Yıldız Altında”, “Tensing” adlı oyunlarda rol aldı. Kerem Yılmazer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu sezon “Bizans Düştü” adlı oyunda ‘kadı’, “Hakimiyet-i Milliye Aşevi” adlı oyunda da ‘Halide Edip Adıvar’ın kocası Adnan Adıvar’ rolündeydi. Son olarak ‘II. Uluslararası Beyoğlu Buluşması’ etkinlikleri kapsamında Kerem Yılmazer, Nazım Hikmet ile Yunan şair Yannis Ritsos’un şiirlerini yorumlamıştı. Akbank Kültür Sanat Merkezi’ndeki şiir dinletisine Esin Afşar ve Yunan sanatçılar da şarkılarıyla eşlik etmişlerdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Kerem Yılmazer, 20 Kasım 2003 günü Levent’te yaşanan terör olayında (bombalı saldırıda) hayatını kaybetti. Yılmazer, kendisi gibi bir tiyatro sanatçısı olan Göksel Kortay ile evliydi.
Kerem Yılmazer’in rol aldığı filmler:
Eşkiya Aşkı - 1969 Kirli Yüzlü Melek - 1969 Yaralı Kurt - 1972 Gökçeçiçek - 1972 Ben Doğarken Ölmüşüm - 1973 Gelin - 1973 Güngörmüşler - 1976 O Kadın - 1982 Yoksul - 1986 Kızlar Sınıfı Tatilde - 1986 Yarın Artık Bugündür (TV) - 1987 Üç Kişilik Dünya (TV) - 1993
Doğum günü: Salih Kalyon kimdir?
1946 yılında Ağrı'da dünyaya geldi. Aslen Trabzon, Çaykaralı olan Kalyon'un babası Abdurrahman Kalyoncu'dur. Ortaokuldan sonra eğitimine devam etmedi. 1964 yılında 18 yaşındayken İstanbul'a geldi ve tiyatronun yanı sıra sinema filmlerinde ve dizilerde yer aldı.
1964 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı.1964 yılında Asaf Çiyiltepe – Güner Sümer ikilisinin yönettiği Ankara Sanat Tiyatrosu'na girerek Cahit Atay'ın "Sultan Gelin" oyunuyla profesyonel oyunculuğa adım atmış oldu. Bir yıl sonra Dostlar Tiyatrosu ile çalışmaya başladıysa da, kısa süre sonra tekrar AST'a döndü. "Ayak Bacak Fabrikası", "Kuyruklu Yıldız", "72. Koğuş", "Müfettiş", "Mayın", "Durand Bulvarı", "Tozlu Çizmeler", "Linç" ve "Ana" oynadığı oyunlardan bazıları. 1976 yılında Ankara Çocuk Tiyatrosu adı altında kendi topluluğunu kurdu ve 20 yıl sürdürdü. 1996 yılında tiyatro çalışmalarına iki yıl ara verdikten sonra 1999 yılında "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" oyunuyla yeniden sahnelere döndü.
1989-2002 yılları arasında "Bizimkiler" dizisinde Sedat rolünde oynadı. Ankara Sanat Tiyatrosu, Yılmaz Erdoğan'ın BKM oyuncuları topluluğunda çalıştı. 2008 yılında Oyuncu Tolga Çevik'le "Komedi Dükkanı" adlı eğlence programında yer aldı.
Salih Kalyon, İnci Kalyon ile evli ve Ekin Kalyon adında bir kızı bulunuyor. 2018 yılında eşi İnci Kalyon'u kaybetti.
Doğum günü: Emre Aydın kimdir?
(d. 2 Şubat 1981, Isparta), Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yönetmen.
Emre Aydın kariyerine barlarda canlı müzik yaparak başlamıştır. Bornova Küçükpark'ta çıktığı barlarda sevilen Emre Aydın 2002 yılında, Onur Ela ile beraber kurdukları 6. Cadde isimli müzik grubu ile Türkiye çapında düzenlenen "Sing Your Song" beste yarışmasında 1574 adayı geride bırakarak "Dönersen" adlı parçası ile birinci olmuştur.
2006 yılında çıkardığı, Hareket Vakti şarkısı dışında tüm söz ve müziklerinin Emre Aydın'a ait olduğu Afili Yalnızlık adlı ilk solo albümünü yayınlayan Aydın, yalnızlık temasını işlediği albüm performansı ile büyük beğeni toplamıştır.[kaynak belirtilmeli] Bu albümle yakaladığı başarısını "Yılın En İyi Rock Müzik Sanatçısı", "Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı", ‘’Yılın En İyi Parçası’’, ‘’Yılın En İyi Albümü’’, ‘’Yılın En İyi Video Klibi’’ gibi 50’ye yakın ödülle ve dinleyicileriyle buluştuğu 400’e yakın konserle devam ettiren sanatçı, 2008 yılında MTV tarafından her sene düzenlenen Avrupa Müzik Ödülleri (EMA)’nde “Türkiye’nin En İyi Sanatçısı”, ardından Liverpool‘da yapılan finalde 21 ülkenin birincisini geride bırakarak “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödüllerine layık görülmüştür. Bu albümünde 5 şarkısını kliplendiren sanatçı 2007 yılında Gripin adlı müzik grubunun kendi adlarını verdikleri albümde "Sensiz İstanbul'a Düşmanım" isimli şarkıya düet yapmıştır. Bu şarkının büyük beğeni toplamasının ardından Emre Aydın, Gripin'le birlikte turneye çıkmıştır.
2010-2012: Falling Down, Kağıt Evler
Emre Aydın'ın 2010 yılında çıkardığı Falling Down isimli İngilizce teklisi, Türkiye ve yurt dışında dijital ortamda satışa sunulmuştur.
Sony Music ile albüm yapım ve menajerlik hizmetleri anlaşması imzalayarak tüm çalışmalarına sadece Sony Music bünyesinde devam etme kararı alan Emre Aydın yeni albümünün habercisi olan “Bu Yağmurlar” adlı şarkısını radyolar ve dijital ortam üzerinden müzikseverlerle buluşturdu. Bu Yağmurlar, TTNET Müzik servisinin internet sitesinde en çok indirilen ve dinlenilen şarkılar arasında yer almayı başardı. Albüm çıkışından hemen önce Çatalca’da 20 saatlik bir çalışma ile Murad Küçük yönetmenliğinde kliplendirilen “Bu Yağmurlar” adlı şarkı radyolar ve müzik kanallarında en çok yayımlanan şarkı olarak zirvedeki yerini aldı.
1 Nisan 2010 tarihinde ise 4 yıllık bir aradan sonra 10 şarkıdan oluşan Kağıt Evler adlı ikinci stüdyo albümünü dinleyicilerinin beğenisine sunmuştur. Sanatçı yeni albümü Kağıt Evler'i, İsveç’te Kelly Clarkson, Eagle Eye Cherry, Sinead O'Connor ve Santana gibi sanatçıların albüm kayıtlarını yaptığı "Mr Radar Music Stüdyoları"nda, Mats Valentin prodüktörlüğünde hazırladı. Cemali’nin Duymak İstiyorum adlı parçası hariç, albümde yer alan tüm söz ve besteler Emre Aydın'a aittir. Bu albümde 6 parçaya klip çekilmiştir. Müzik piyasasındaki yerini sağlamlaştıran ve müzik çevrelerince olumlu eleştiriler alan Kağıt Evler albümü 65.000 satış rakamını geçerek önemli bir başarıya imza atmıştır. Sanatçı bu başarısının sonucu olarak 17. Kral TV Müzik Ödülleri'nde En İyi Erkek Sanatçı, "Hoşçakal" adlı şarkısıyla da En İyi Şarkı Sözü ve En İyi Beste kategorilerinde aday olmuş ancak ödül kazanamamıştır. 38. Altın Kelebek Ödülleri'nde ise En İyi Klip ödülünü Serdar Ferit yönetmenliğinde "Son Defa" isimli şarkısına çektiği kliple kazanmıştır.
2012: Beni Biraz Böyle Hatırla
2012 yılı Şubat ayında Sony Music'ten ayrılıp menajeri Fadıl Dinçer ile birlikte 565 Yapım adında kendi müzik şirketini kurmuştur. Mart ayında bu şirketten DMC Müzik ile ortak yapım olarak Beni Biraz Böyle Hatırla isimli single çalışmasını yayınlamıştır.[6] Albümde sözü kendisine müziği Nikos Papadopoulos'a ait olan "Beni Biraz Böyle Hatırla" ve söz ve müziği Gülden Mutlu'ya ait olan "Soğuk Odalar" isimli parçayı Gülden Mutlu ile düet yaparak seslendirmiştir. Bu çalışma TTNET Müzik'te yayınlandıktan 5 gün sonra en çok indirilen albüm olurken ve "Soğuk Odalar" da en çok indirilen şarkı listesinde bir numaraya yerleşmiş ve resmî müzik listelerinde 4 hafta üst üste olmak üzere[7] toplamda 6 hafta zirvenin sahibi olmuştur. Single'ın diğer parçası "Beni Biraz Böyle Hatırla" da kliplendirilmesinin hemen sonrasında listelerde bir numaraya çıkmayı başarmıştır.[8] 19 Eylül 2012'de kliplenen şarkı 2 hafta listelerin bir numarasında kalmayı başarmıştır.[9][10] Ardından 2012 yazında Fanta Gençlik Festivali'nde ünlü sanatçı Tarkan'la birlikte 16 şehirde konser verdi.
2013: Eylül Geldi Sonra
Emre Aydın'ın Mats Valentin ve Mustafa Ceceli prodüktörlüğünde hazırlanan üçüncü solo albümü "Eylül Geldi Sonra" 17 Aralık 2013 tarihinde yayınlandı. Çalışmaları İsveç (Stockholm) ve İstanbul'da tamamlanan albümde "zaman" temasını ele alan Emre Aydın, söz ve müziği kendisine ait şarkıların yanı sıra; Sezen Aksu ve Zülfü Livaneli'nin "Belalım" ve Nazan Öncel'in "Geceler Kara Tren" şarkılarına da albümünde yer verdi. Albümün ilk video klibini "Eyvah" adlı şarkısına çeken Emre Aydın, yayınlanmasının hemen ardından dijital ve fiziki satış listelerinde hızla zirveye yükselen albümü sonrası tanıtım projeleri ve konserlerine devam etmektedir. Albümün çıkmasını takip eden haftalarda dijital müzik dinleme platformu TTNET Müzik'te albümün tüm şarkıları en çok indirilen şarkılar listesinde ilk 10'u alarak büyük bir başarı yakaladı.
2014: Bir Pazar Kahvaltısı
Bir Pazar Kahvaltısı, Emre Aydın ile ünlü pop/rock grubu Model'in ortaklaşa hazırladığı, DMC etiketiyle piyasaya sürülen tekli çalışmasıdır. 21 Kasım tarihinde klip teaser'ı yayınlanan tekli 24 Kasım tarihinde klibiyle birlikte piyasaya sürülmüştür. Söz ve müziği Can Temiz'e ait olan şarkının düzenlemesini Ozan Çolakoğlu yaparken klip yönetmenliğini Emre Aydın üstlenmiştir.
Diskografi
Ana madde: Emre Aydın diskografisi
Afili Yalnızlık (2006)
Kâğıt Evler (2010)
Eylül Geldi Sonra (2013)
Doğum günü: Nilgün Badakal kimdir?
Pop müzik ses sanatçısı. Gerçek Adı: Nilgül Badakal Eroğlu. 2 Şubat 1972, İzmir doğumlu. Müzikal kariyerine TRT İzmir Radyosu'nda başladı. Solo kariyeri başlayana kadar Fedon’a ve Hayko'ya vokal yaptı. Birçok isimle çalışan sanatçının 2008 yılında Bertuğ Cemil ile beraber seslendirdiği "Yandım Yandım Yandım" şarkısı büyük beğeni topladı.İlk Albümü Ömürsüz Sevdalar’dır.
留言