top of page
< Back

Maraş olaylarının yıldönümü mesajları

Başkan Demir'den "Maraş katliamı" mesajı!
FETHİYE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir , Kahramanmaraş'ta 19-26 Aralık 1978'de Alevi vatandaşlara yönelik yapılan katliamın 44. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Demir, olayı en şiddetli şekilde kınadığı mesajında, şunlara yer verdi:
"100’den fazla insanımızın ölümü ile sonuçlanan Maraş Katliamı’nın üzerinden tam 44 yıl geçti. Resmi rakamlara bakılırsa katliamda 100'den fazla kişi öldürüldü, bundan fazla kişi de 176 yaralandı, Alevilere ilişik 200’ün üzerinde ev yakıldı, işyeri tahrip edildi. Resmi olmayan beyanlara göre ise 500’e yakın yurttaşımız öldürüldü. O gün orada insanlık öldü. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, karanlıkların aydınlığa çıkması için arşivler açılmalı, gerçek failler hesap vermelidir. Aradan geçen bunca yıl sonra olayı tekrar lanetliyor, hayatını kaybedenleri de bir kez daha saygıyla anıyorum." Başkan Yılmaz'dan "Maraş katliamı" mesajı!
ANKARA/SİNCAN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Kahramanmaraş'ta 19-26 Aralık 1978'de Alevi vatandaşlara yönelik yapılan katliamın 44. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Yılmaz, olayı en şiddetli şekilde kınadığı mesajında, şunlara yer verdi:
"Zindanda da olsak, Maraş Katliamı'nı gerçekleştirmiş olan zihniyet bu topraklardan silinene dek, tüm inançların özgürce yaşayabildiği, insan onuruna yakışır bir yaşamı inşa etme mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Alevi halkımız bilsin ki, bizlere dayatılan katliamlar ve kırımlar sadece özgür ve onurlu bir yaşam için direniş gücümüzü biler. Bu direniş ve mücadelemiz sonucunda Maraş Katliamı'nı oluşturan zihniyet, elbette mahkum olacaktır ve biz kesinlikle kazanacağız. Tarihin utanç sayfası olan 19-26 Aralık 1978 Maraş Katliamı’nda katledilen canları saygıyla anıyorum. Bu tür alçakça saldırıların her zaman karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyorum." BAŞKAN SARI'DAN MARAŞ KATLİAMI MESAJI!
BALIKESİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Kahramanmaraş Katliamı'nın 44. yıldönümü sebebiyle mesaj yayımladı.

Başkan Sarı mesajında şu ifadeleri kullandı: "44 yıl önce bugün Maraş'ta birliğimize, dirliğimize kardeşliğimize bazı güruhlarca kastedildi. Birçok can hayatını kaybetti, yaralanan kardeşlerimiz oldu. Acısı hala yüreğimizde. Maraş'ta katledilen canları rahmetle anıyorum. Bir daha bu tür olayların, acılar yaşanmamasını, barış içinde yaşamamızı temenni ediyorum." dedi.

BAŞKAN URAL'DAN MARAŞ KATLİAMI MESAJI!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Kahramanmaraş Katliamı'nın 44. yıl dönümü sebebiyle mesaj yayımladı.

Başkan Ural mesajında şu ifadeleri kullandı:" 44 yıl önce Maraş sokaklarında insanlık katledilmiş, yedi gün süren olaylara zamanında müdahale edilmemiş; kadın, erkek, genç, yaşlı 100'ün üzerinde Alevi yurttaşımız acılar içinde can vermiştir. Yakın tarihimizde yaşanan en acı olaylardan biri olan Maraş Katliamının yıl dönümünde kaybettiğimiz canları saygı ile anıyor, yaşanan acıları bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Gerici, ırkçı ve faşist düşünceler sonucu bu katliama sebep olanları, bu acıları yaşatanları bir kez daha lanetliyoruz." dedi. CHP'li Atalay'dan "Maraş katliamı" mesajı!
BOLU - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili aday adayı Av. Ferit Atalay, Kahramanmaraş'ta 19-26 Aralık 1978'de Alevi vatandaşlara yönelik yapılan katliamın 44. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Atalay, olayı en şiddetli şekilde kınadığı mesajında, şunlara yer verdi:
"42 yıl önce 120 yurttaşın ölümü ile sonuçlanan Maraş katliamının acıları hala sürüyor. Aynı acıların tekrar yaşanmaması için gerçek faillerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. 1978’te yaşanmış olan Maraş kırımında 100'den fazla yurttaşımız öldü. 19 – 26 Aralık tarihleri içinde yaşanan vakalarda resmi sayılara göre Alevilere yurttaşlarımıza ait 200’ün üzerinde ev yakıldı, 100’e yakın işyeri tahrip edildi. Çok sayıda yurttaşımız topraklarından göç etmek zorunda kaldı. Yaşadıkları acıları da beraberlerinde götürdüler. Aynı acıların tekrar yaşanmaması için katliamın gerçek sorumluları ve planlayıcılarının ortaya çıkarılması gerekiyor. Aradan geçen bunca yıl sonra olayı tekrar lanetliyor, hayatını kaybedenleri de bir kez daha saygıyla anıyorum."

Maraş olaylarının yıldönümü mesajları

Başkan Demir'den "Maraş katliamı" mesajı! FETHİYE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir , Kahramanmaraş'ta...

bottom of page