top of page
< Back

Mavi Gözlü Dev mezarı başında anılacak

MOSKOVA- Türk şiirinin evrensel ismi, Nâzım Hikmet Ran, ölümünün 61. yıldönümünde, Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın her yıl düzenlediği etkinlik ve programla hayata gözlerini yumduğu Moskova’daki mezarı başında anılacak. 3 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde, Moskova Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği ve Vakfın katılımıyla gerçekleştirilecek olan anma törenine, Moskova Nâzım Hikmet Vakfı Gençlik Komitesi öncülüğünde, üniversite temsilcileri ve öğrenci gruplarıyla birlikte katılım sağlanacak.

Nâzım 2 Haziran'da Moskova'da anılacak Büyük şair Nâzım Hikmet Ran, yine bir Haziran'da  Moskova'da törenlerle anılacak. Mezarı başında düzenlenecek geleneksel anma töreninin yanı sıra, şairin anısına bir de konser verilecek. Konserle ilgili organize komitesinden yapılan basın açıklaması şöyle: "Nâzım’ı Anıyoruz! Büyük şairin aramızdan ayrılışının 61. yıl dönümünde Russkaya Pesnya’dayız! Moskova’da Serenad Bağcan Konseri! 2 Haziran Pazar Akşamı Serenad Bağcan ve Orkestrası ünlü baglama virtüözü Erdem Şimşek eşliğinde Nâzım Hikmet anısına derlenen özel repertuarıyla bizlerle olacak. Nâzım Hikmet Dostluk Ödülünün de bu yıl ki sahibini bulacağı etkinlik Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ev sahipliğinde, Moskova Belediyesi Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi iş birliği ile düzenlecek.   Etkinliğe ücretsiz katılım için aşağıda ve bio’da yer alan bağlantı linkinden başvuru yapılması gerekmektedir. https://nazimhikmet.com/bilet-talep-sayfasi-202406/ www.nazimhikmet.com 02.06.2024 -Pazar - Saat 19.00 Tüm Nâzım Dostlarını Bekliyoruz!"

Mavi Gözlü Dev mezarı başında anılacak

MOSKOVA- Türk şiirinin evrensel ismi, Nâzım Hikmet Ran, ölümünün 61. yıldönümünde, Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın her yıl...

bottom of page