top of page
< Back

Trabzon'da 4 ilçede dereler taştı, yollar kapandı, heyelan ve sel oldu..

Trabzon’da dün geceden beri devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon’un Maçka, Vakfıkebir ve Köprübaşı ve Yomra İlçelerinde dereler taştı, yollar hafriyatla doldu.. Derelerin taştığı noktalarda ulaşım güçlükle sağlanırken bazı noktalarda heyelanların da yaşandığı bildirildi.
TRABZON - Trabzon ’un Maçka , Vakfıkebir , Köprübaşı ve Yomra İlçelerinde dün geceden beri süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.
MAÇKA İLÇESİNDE KARAYOLU KAPANDI

Edinilen bilgiye göre Maçka İlçesinde Zigana’ya çıkan Trabzon – Gümüşhane yolu, derenin taşması nedeniyle ulaşıma kapandı. Çamur ve ağaç parçalarının yolu tıkaması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Bölgede Karayolları, Maçka Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolu ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.
İlçede 40 mahallede oluşan sorunların giderilmesi için Maçka Belediyesi Fen İşlerine bağlı tüm ekiplerin sahada olduğu ve gece saat 04:00’dan beri çalışma yürüttüğü bildirildi.

VAKFIKEBİR’DE PAZAR YERİ GÜVENLİK AMACIYLA KAPATILDI
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde de Fol Deresinin debisinin 5 metre civarında yükseldiği öğrenildi. Derenin debisinin yükselmesi sonrasında, Pazar Yerinin de güvenlik amacıyla boşaltıldığı öğrenildi. İlçenin kırsal bölgelerinde birkaç yerde toprak kaymasının yaşandığı bunlara da ekiplerin müdahale ettiği belirtiliyor.

YOMRA’DA DA MAHALLEERDE SIKINTILAR OLUŞTU
Trabzon’un Yomra İlçesinde de dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı noktalarda derelerin taştığı belirtildi. Yomra Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile kapanan yollar ve ufak çaplı sellerin meydana geldiği noktalara müdahale edildi. İlçede şu anda her hangi bir sıkıntının olmadığı kaydediliyor.


KÖPRÜBAŞI’NDA 2 MAHALLEDE, 15 TOPRAK KAYMASI
Trabzon’un Köprübaşı İlçesinde de derelerin taşması sonucu bazı noktalarda heyelanların meydana geldiği ve yolların zarar gördüğü kaydediliyor. Özellikle Sürmene ile Köprübaşı İlçeleri arasında ulaşımı sağlayan yolda kısım kısım heyelanlar meydana geldiği kaydedildi.
Sabaha karşı kapanan yol, ekiplerin çalışması sonrasında açıldı.
İlçede 2 mahallede 15 noktada toprak kaymasının meydana geldiği belirtildi. 2 evi su basarken, ilçede menfezlerin de tıkandığı belirtiliyor.
Köprübaşı İlçesinde ekiplerin çalışması sürüyor.
TRAZON VALİSİ İSMAUL USTAOĞLU OLAY YERİNDE...

Trabzon'da sağanak yağmur sonrasında meydana gelen olumsuzluklar sonrasında Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da Maçka ve Köprübaşı İlçelerinde incelemelerde bulundu. Bölgede çalışmaları yerinde denetleyen Vali Ustaoğlu, ilgililerden bilgi aldı. Kaynak: www.61saat.com

Trabzon'da 4 ilçede dereler taştı, yollar kapandı, heyelan ve sel oldu..

Trabzon’da dün geceden beri devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon’un Maçka, Vakfıkebir ve Köprübaşı ve Yomra...

bottom of page